КАШКАВАЛЕНА ЗАПЕКАНКА
18 ЮНИ,НЕДЕЛЯ
Намерих си страхотна приятелка,която е готова за Мастър шеф. Споделям с вас супер лесна рецепта,за супер вкусен кашкавал на фурна.Опитайте го няма човек,който да не може да го приготви.
А с моята приятелка кулинар обмисляме общ проект.Гответе се за изненади!
Време за приготвяне 5 минути
Готово за 25-30 минути
Продукти:
300 гр кашкавал
4 яйца
100 гр сирене
2 ч.ч. кисело мляко
120 гр брашно
масло и олио за намазване на тавата
Приготвяне:
Кашкавала се настъргва на едро ренде. Сиренето се натрошава,прибавя се към кашкавала заедно с брашното и всичко се обърква леко.В друга купа разбивате яйцата и киселото мляко. Двете смеси се съединяват и се разбъркват леко (за предпочитане с ръка). Тавичката се намазва първо с маслото, а след това е олиото и се загрява във фурната.Пече се 20-30 минути на умерена фурна (160-170 градуса)- до златистокафяв цвят.
Да ви е вкусно!На нас определено ни беше.:)
P.S. Фолиото не е нужно, аз имам страх от залепване...
Поздрави,
ХОХО
Намерих си страхотна приятелка,която е готова за Мастър шеф. Споделям с вас супер лесна рецепта,за супер вкусен кашкавал на фурна.Опитайте го няма човек,който да не може да го приготви.
А с моята приятелка кулинар обмисляме общ проект.Гответе се за изненади!
Време за приготвяне 5 минути
Готово за 25-30 минути
Продукти:
300 гр кашкавал
4 яйца
100 гр сирене
2 ч.ч. кисело мляко
120 гр брашно
масло и олио за намазване на тавата
Приготвяне:
Кашкавала се настъргва на едро ренде. Сиренето се натрошава,прибавя се към кашкавала заедно с брашното и всичко се обърква леко.В друга купа разбивате яйцата и киселото мляко. Двете смеси се съединяват и се разбъркват леко (за предпочитане с ръка). Тавичката се намазва първо с маслото, а след това е олиото и се загрява във фурната.Пече се 20-30 минути на умерена фурна (160-170 градуса)- до златистокафяв цвят.
Да ви е вкусно!На нас определено ни беше.:)
P.S. Фолиото не е нужно, аз имам страх от залепване...
Поздрави,
ХОХО
Коментари
Публикуване на коментар