Професионалистът съветва


Всички, които ме познават знаят, че от няколко години поддържам косата си руса. За нея се доверявам изцяло на моята любима фризьорка Рени и на професионалните ѝ умения. 
С Рени имаме дълга връзка, повече от 6 години. За тези години освен моя фризьорка, тя се превърна и в моя приятелка. С нея често се шегуваме, че това е най- дългата ми връзка с фризьор.  Реших да не крия от вас отговорите на въпросите, които ѝ задавам и  да споделя с всички, това което вълнува всички момичета. 

✔️ С какво трябва да променим рутуната си в поддържането на косата лятото?

Слънцето, вятърът и честото мокрене изсушават косата, тя става чуплива, губи блясъка си и косъма се нацепва.. за да предотвратим това е нужно да се погрижим, да не я излагаме на директна слънчева светлина.
Веднъж или два пъти седмично намерете време за подхранваща и укрепваща маска или терапия!



✔️ Трябва ли да използваме слънцезащита и върху косата си?

Да! Слънцезащитните спрейове за коса предпазват косата от изгаряне и вредните UV лъчи.

✔️ Вярно ли е, че кокосовото масло нанесено по дължините на косата помага на увредената коса да се възстанови?

Кокосовото масло, може да предпази косата, съдържа лауринова киселина, която прониква във вътрешността на косъма и така я подхранва и да ѝ придава блясък.
Но най-добрата превенция, за увредена коса е да се подстригва редовно и да се използват качествени продукти според нуждите ѝ!


✔️Колко често трябва да мием косата си?
Чела съм, че честото миене на косата я кара да се омазнява по-бързо. Друго твърдение гласи, че себума по скалпа е полезен за растежа на косата и не е хубаво да я мием повече от два пъти в седмицата.

Честото миене на косата води до изсушаване на скалпа, поради тази причина, защитната функция на нашият организъм кара мастните жлези да произвеждат повече себум, за да предпазят изсушения скалп. И да, себумът подхранва косата!


✔️ Какво мислиш за боядисването в домашни условия? 

Всички виждаме резултатите при домашно боядисване.. Практиката показва, че след боядиване у дома, много често се налага специалист във  фризьорски салон да поправя щетите след това.

✔️ Колко често трябва да подстригваме връхчетата на косата?

Честотата на подстригване много зависи от рутинния начин на поддържане на косата, като например колко често се третира с преси, сешоари и др. Дали е химически третирана или естествена. Най-добре е средно на 2 месеца поне веднъж..

✔️ Така нашумялото рициново масло, полезно ли е за косата?
 
Няма доказателства, че рициновото масло е така полезно за косата, но за него се знае, че е способно да увеличава броя на белите кръвни клетки и броят на T-11 клетки, които спомагат за унищожаването на вируси, гъбички, бактерии и ракови клетки, тоест по- скоро може да помогне кожата на главата.

✔️ За или против домашните маски за коса?
 
Никога не съм против домашните маски, но тъй като не съм добре запозната, предпочитам професионалните, за да не рискувам!

Благодаря на Рени, за професионалните отговори на въпроси, които всички си задаваме, но за съжаление в интернет отговорите са многозначителни и неясни.


Коментари

Популярни публикации